top of page

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

Under 2023 kommer jag tyvärr inte boka några bröllop då jag är föräldraledig.

Grattis! Dags för bröllop och ni är huvudpersoner! En dag som ni får skräddarsy som ni vill och bjuda in de ni vill ha där. Det finns tusentals sätt att fira på och ni kan vara hur extravaganta, simpla, klasssiska eller normbrytande ni vill.
Oavsett vad ni väljer så är jag glad att ni väljer att investera i bröllopsfotografering. Jag ska göra mitt allra bästa för att både underlätta er dag och leverera bildbevis på hur det kändes och var på er dag. Allt ifrån porträtt på er till detaljer och ögonblick med era nära kära som ni kanske inte ens såg själva.

Hur går det till?

1. ITS A MATCH

Ni hör av er till mig och meddelar att ni vill att jag är på plats med kameran på er dag. Jag gör en lyckodans hemma i köket och skickar ett frågeformulär till er att fylla i hemma. Där får ni svara på allt ifrån frågor om er som par till vilken del av dagen som är viktigast för er att få bilder ifrån och såklart plats och annat viktigt. 

Ni får också ett mail ifrån mig med mer information om vad ni kan tänka på för att det ska bli bästa möjliga bröllop sett utifrån en fotografs perspektiv. Vi lär helt enkelt känna varandra lite på avstånd innan vi beslutar om vi vill gå vidare till nästa steg…

2. BOKNING

Jag har kikat igenom ert formulär och ringer upp för att kolla över detaljer om vad för paket som skulle kunna passa er och när det är bäst att ses för en konsultation. Jag skickar samtidigt över bokningsvillkor och kontrakt för er att skriva under. Ni betalar en bokningsavgift på 3000kr för att hålla ert datum i min kalender. 

3. KONSULTATION

Dags för vår första dejt! Vi ses hos er eller på stan för en kopp kaffe och lite bröllopssnack. Ni har läst igenom min information så ni har koll på det praktiska redan. Vi har tid att snacka om ER och vad ni har för tankar om hur ni vill utforma er dag. Jag lär känna er lite bättre så jag kan fånga er på bild. Precis som ni är. Vi kanske tittar på lite bilder och inspireras. Om vi ses hemma hos er så pratar vi om vart det skulle passa med en print på väggen eller kikar på ett album och känner in storlekar och papper. Då vi i det här läget vet vilket paket ni vill ha så har vi också koll på vad för summa för produkter som ingår och kan bolla om vad ni vill ha efteråt.

4. NEDRÄKNING

Dagarna går och själva bröllopsdagen smyger sig närmre och närmre. Kanske är alla detaljer när det gäller fotodelen klara sen länge. Kanske är det en massa saker som behöver informeras om och falla på plats. Kanske ni rentutav känner att ni vill utöka ert paket så att jag stannar längre eller kommer tidigare på själva dagen. Allt det där går att lösas med ett mail eller telefonsamtal när som. Oavsett vad så hör jag av mig en vecka innan och kollar över om det dykt upp något vi behöver prata om. Eller kanske bara säga hej och längta lite tillsammans med er. Bekräfta att jag fortfarande kommer och inte rest utomlands eller brutit både händerna eller något annat konstigt.

5. BRÖLLOP 

Äntligen är det dags! Ni gifter er. Jag dokumenterar. Ungefär så. Fast mycket trevligare än ord kan beskriva såklart. Samma kväll eller dagen efter skickar jag efter par av mina favoritbilder innan jag ger mig i kast med att redigera skörden av bilder i min dator.

6. BILDLEVERANS

Efter ett gäng veckor kommer ett bildspel med mina favoritbilder ifrån dagen. Något litet medan ni väntar kan en säga. Efter ännu ett gäng veckor (max 8 sen bröllopet) kommer ett webgalleri per mail och ett USB på posten. Om ni har valt album så behöver ni börja fundera på bilder till detta. Jag vet att det kommer bli svårt att välja så jag kanske hjälper er lite på traven och skickar ett förslag som ni kan utgå ifrån.

7. PRODUKTER

Beroende på vad ni har valt så är väntetiden väldigt olika. Allt ifrån en vecka för en print upp till två månader för design och färdigställande av album. Efter det tackar jag för mig och avslutar vår lilla kärlekshistoria. Ni lever givetvis lyckliga i alla era dar.

TILL SIDANS TOPP!

bottom of page