top of page

Johanna & Patrik på Kattrumpan

För någon månad sen fick jag ett ryck en eftermiddag och kände att "ikväll måste jag ut och fota annars går jag under". Ibland kommer den känslan över mig som en storm och är det dessutom fint väder då så går det inte att motstå. Just då kan det vara väldigt jobbigt om jag inte har något bokat eller en vän eller familjemedlem i närheten som går med på att följa alla mina impulser. Jag bor ju själv så det finns inte alltid någon att slänga på ett par skor och bara ta med sig ut. Så jag lade upp en instagramstory och Johanna var den första att nappa. Två timmar senare träffade jag henne och Patrik på Kattrumpan för att testa lite nya partekniker och kolla ljuset nere på Kattrumpan vid solnedgång och Golden Hour.


Det blev ett över två timmar långt pass då ingen av oss direkt hade en tid att passa och vi hann med några olika platser på en radie på ca 100m. Det är det jag älskar med Kattrumpan. Det finns så många små smultronställen på samma ställe. Om det inte är fullt med folk i vägen förstås.


När vi gav oss ut var solen stark fortfarande och vi smög in i en buske för att komma undan den värsta solen. Tror folk undrade lite när de hörde skratt inifrån det mindre buskaget. Älskar hur ljuset kommer in i bakgrunden och lyser upp. Kommer definitivt komma tillbaka hit. Spännande att se hur platsen förändras med årstidernaNär solen hade gått ner lite traskade vi 50 meter längs vattnet och ner mot bryggorna vid klapphuset. Älskar grönskan och hur grenarna faller så långt ner och ramar in bryggorna. En annan grej jag testade denna kväll var bildkvalitet och prestanda mellan min Fuji Xt2 och Nikon d750. Jag utmanar er att se vilka bilder som är tagna med vilken kamera. Fullformat vs Cropsensor.Allt eftersom det närmade sig solnedgång och skuggorna blev långa så började det där riktigt magiska ljuset framträda. Vi fick några bilder med dessa i bakgrunden och ni ser hur mkt vackra färger som skapas i vattnet och horisonten. Det är precis den här tiden jag älskar! Stannar man kvar därefter så kommer det kalla mjuka blå ljuset som tillhör Blue Hour som ni ser i bilderna efter. Tack Johanna och Patrik för en supermysig och avslappnad fotokväll! Och ni andra, håll utkik på instagram efter snabba ryck eller gå in och boka. Och kom ihåg att det är runt solnedgång på soliga dagar som magin sker! Jag kommer göra allt för att få till en tid just då. Jag hoppas ni förstår varför.bottom of page